Можна познайомитися із новими навчальними програмами 2017 року

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 [0 Votes]


Можна познайомитися із новими програмами 2017 року

Міністерством освіти і науки України затверджено оновлені навчальні програми для учнів 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Наказ підписаний міністром освіти Лілією Гриневич можна прочитати за даною адресою.

Зміни відбулися в 40 навчальних програмах базової школи.

Основна увага при складанні програм була зроблена саме на меті навчання. Кожна оновлена програма містить власну мету та завдання. За словами розробників навчальних програм потрібно мати єдину мету базової освіти, а навчальна програма повинна описувати механізм її досягнення засобами відповідного предмета. Тому головним стає учень, який навчається, а не предмет, якому навчають.

Оновленні програми будуть сприяти формуванню ключових компетентностей школярів: основних компетентностей в природничих науках і технологіях, математичної компетентності, спілкування державною та іноземними мовами, інформаційно-цифрової компетентності, умінню вчитися впродовж життя, ініціативності і підприємливості, соціальної та громадянської компетентності та ін.

Автори програм зазначають, що кожен навчальний предмет має формувати не тільки суто предметну компетентність, а і сприяти формуванню ключових.

Розробники оновлених програм звертають увагу, що наскрізні змістовні лінії оновлених програм мають відображати провідні соціально й особистісно значущі ідеї, які будуть у процесі навчання та виховання учнів послідовно розкриватися.

«Оновлені навчальні програми відповідають на виклики сьогодення, зрівноважують знаннєвий і компетентнісний компоненти змісту освіти, є інструментом для запровадження інноваційних методик навчання, є функціональним документом для учнів, батьків і вчителів у пошуку відповіді на запитання «Для чого це потрібно вивчати?», - йдеться у презентаційних матеріалах Міністерства освіти.

Із роз’яснення ключових змін оновлених програм для учнів 5-9 класів можна ознайомитися на цій сторінці.

Переглянути презентацію

Перейти до програм та завантажити на сайті МОН

Завантажити по прямих посиланнях:

Українська мова

Українська література

Історія

Математика

Фізика

Хімія

Біологія

Інформатика

Іноземні мови

Географія

Зарубіжна література

Мистецтво

Трудове навчання

Природознавство

Основи здоров'я

Фізична Культура

Правознавство

  • Створено .
  • Переглядів: 1134

Останні новини: