«Посиденьки з Гарбузиком»

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 [0 Votes]

Посиденьки з Гарбузиком

Останній день навчального тижня учні Іванівського НВК вирішили провести не тільки весело, але й пізнавально. Напередодні свята Хелловіну   28. 10. батьками і вчителями був організований солодкий стіл для учнів 6 класу і їхніх гостей.

Вдаючись до нестандартних методів проведення виховної години, було вирішено провести: лекцію про традиції свята Хелловін, майстер-клас з вирізання Джека-Ліхтарика, гра «Підкажи мені хто я?» та ін. З розважальними елементами виховної години переплітались інструктаж техніки безпеки на канікулах, інструкції щодо поводження з гострими предметами, поради у спілкуванні між однокласниками.

Хелловін  (Гелловін; Хеловін; Хелоуїн;Хеллоуін; англ. Halloween) або Відьо́мська ніч  — сучасне свято, яке походить від старовинного кельтського. Святкується в ніч проти 1 листопада. Після прийняття християнства його святкували як «надвечір'я Дня всіх святих».

Найгучніше відзначається у США, Канаді, Ірландії та Великій Британії. Не будучи державним святом, за популярністю Хелловін поступається лише Різдву. В Україні набуває поширення після здобуття незалежності, разом із пожвавленням процесів американізації наприкінці XX ст. у світі. На думку багатьох дослідників, Хелловін є християнізованим святом, що походить від кельтських святкувань жнив та днів мертвих, тобто має язичницькі корені, зокрема від шотландські. Також існують припущення, що Хелловін має християнське підґрунтя.

Під час святкування Хелловіну відбувається традиційне випрошування цукерок дітьми, відвідування тематичних костюмованих вечірок, прикрашання оселі та будівель, вирізання ліхтаря з гарбуза, цукрування яблук, розведення вогнищ, ловлення яблук з відра, розігрування, розповідання моторошних оповідок, перегляд фільмів жахів тощо.

CAM04017.jpgCAM04021.jpg

  • Створено .
  • Переглядів: 1155

Останні новини: