«День туризму» в Іванівському НВК

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 [0 Votes]

День туризму в Іванівському НВК

Звіт «День туризму» в Іванівському НВК

21 вересня в початкових класах Іванівського НВК було проведено день туриста. Протягом дня діти вивчили речівку:

Хто крокує з рюкзаком?
Ми, туристи.
Хто з нудьгою не знайомий?
Ми, туристи.
Хто в дорозі цілий день?
Ми, туристи.
Хто не знає слова лінь?
Ми, туристи.
Гей, туристи, твердіше крок!
Що турист бере в дорогу?
Пісню, ложку і рюкзак!

Дізналися основні терміни туриста, наприклад: термін "рукав" - значить керівник, "ліміт" - обмеження (ліміт на цукор - 4 ложечки цукру на вечір на людину), "невловимі месники" - комарі, "багаття" - шукати місце для багаття/ розводити багаття, "вжик" - ліхтарик-жучок.
         Приймали участь у таких конкурсах та вікторинах: «Секрет рюкзака», «Прогноз погоди», «Зоологічна вікторина».

         Активними були всі учні. Найактивнішими виявилися:

4 клас: Цимбалюк Нікіта, Котик Михайло,Федорчук Вадим,

3 клас: Федорук Максим, Фелонюк Іван, Марчук Дарина, Щербач Іванна,

2 клас: Дризик Анастасія, Данильчук Софія, Власенко Софія.

За перемогу в конкурсах учні отримували жетони у вигляді смайликів. Найбільшу кількість смайликів зібрали такі учні: Котик Михайло, Марчук Дарина, Данильчук Софія, вони стали переможцями та отримали приємні та смачні подарунки.

Закінчився день туриста пікніком на якому учні спробували їжу справжніх туристів.

Осінній день, яскраве сонце і свіже повітря – ідеальні супутники для занять на природі, тож на базі Іванівського НВК 23.09 було проведено гру-квест «Подорож стежинами здоров`я» в 5-9 класах присвячену Дню Туризму.

Прогрес не стоїть на місці і вчителями було вирішено використовувати саме інноваційні форми роботи з учнями. Вибір впав на проведення гри-квесту, тому що необхідно було провести превентивну, просвітницьку і тренінгову роботу, а також внести в уроки елемент несподіванки, гри і прагнення перемоги.

Гра-квест є інноваційною формою роботи з учнями. Це – цікавий і ефективний спосіб засвоєння школярами необхідних знань, умінь та навичок. Інтерактивні вправи, виконання яких передбачає участь у квесті, стимулюють інтерес учнів, забезпечують активне долучення всіх учасників і  згуртовують колектив.

Метою квесту-гри «Подорож стежинами здоров`я» - сприяти отриманню школярами знань про поняття «здоров`я», «здоровий спосіб життя», «туризм», визначення та усвідомлення факторів, що впливають на здоров`я, створення умов для формування у учнів позитивного ставлення до життя та власного дозвілля.

Проводячи гру за допомогою старших класів, вчителі сприяли тому, що учні відчули себе в ролі старших наставників для малюків, збільшили свої знання в галузі здоров`язбереження, розвивали свої організаторські здібності.

Квест- це пригода. В цій пригоді прийняли участь дві команди: «Патріоти» і «Реальні пацани». Керівниками команд було визначено учнів 9 класу: Марчука Вадима і Думіча Назара. В переможній естафеті перемогу виборола команда «Патріотів», найактивнішими учасниками з якої виявилися: Тимчук Вадим, Мазур Микола, Нечипорук Лілія, Марчук Софія. Лише з незначним відривом, але показавши гарний результат, у команді «Реальні пацани» відзначились: Герасимчук Владислав, Василюк Роман, Семенюк Юлія.  

         Команди отримали карти з маршрутом квесту, кожен етап - нове завдання, випробування, крок до перемоги. Всього етапів було 4: станція здорового харчування «Місто Смаколиків», станція гігієнічних знань «Країна Чистоти», станція «Перша допомога»», станція безпеки «Перша допомога».

         Переможці і учасники отримали грамоти, як відзнаку своїх старань і солодкі призи.

IMG_4757.JPGIMG_4773.JPG20160921_105442.jpgIMG_4769.JPG20160921_105836.jpg20160921_122351.jpgIMG_4753.JPG20160921_105937.jpgIMG_4775.JPG

 

AdmirorGallery 5.2.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.