Звіт про проведення «Дня цивільної оборони» у Іванівському НВК

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 [0 Votes]

Звіт про проведення «Дня цивільної оборони»

Звіт про проведення «Дня цивільної оборони» у Іванівському НВК

На виконання наказу відділу освіти, молоді та спорту Славутської райдержадміністрації від 07.04.2016 №39/од «Про проведення Дня цивільного захисту та безпеки дитини в навчальних закладах району», наказу  Іванівського НВК від 15.04.2016 № 39/од та з метою практичного відпрацювання учасниками навчально-виховного процесу порядку дій на випадок  виникнення терористичної загрози, виявлення підозрілих предметів, транспортних засобів та осіб, поведінка яких викликає підозру в Іванівському НВК 20 квітня був проведений «День цивільного захисту». Напередодні Дня ЦЗ шкільним бібліотекарем Гук Т. М. була організована виставка “Знати, уміти, допомогти”, класними керівниками були проведені інструктажі, що дало можливість скоординувати дії підрозділів. З учнями початкової школи та вихованцями ДНЗ було проведено роз'яснювальну роботу.

План проведення Дня ЦЗ передбачав:

- проведення єдиного уроку ЦЗ;

- огляд сил і засобів ЦЗ;

- тренування формувань ЦЗ;

- дії формувань ЦЗ за сигналом тривоги.

Розпочався День цивільного захисту лінійкою на якій всіх  ознайомили з планом  роботи на день.

Звіт про проведення «Дня цивільної оборони» у Іванівському НВК

Після лінійки був проведений єдиний урок з ЦЗ на тему «Основи поведінки учнів у надзвичайних ситуаціях».

Звіт про проведення «Дня цивільної оборони» у Іванівському НВК

Протягом дня були проведені практичні заняття, під час всі учасники  навчилися виготовляти та користуватися індивідуальними  засобами захисту (респіраторами, марлевими пов’язками).

Звіт про проведення «Дня цивільної оборони» у Іванівському НВК

В усіх класах була проведена тематична година спілкування, «Посилення пильності та заходів безпеки у разі виявлення підозрілих предметів, транспортних засобів, осіб, які викликають підозру». Протягом дня були відпрацьовані дії за сигналами «Аварія на ХАЕС», «Пожежа на військових складах». «Обстріл з гранатометів» і проведена термінова евакуацію протягом  5 хвилин всього складу Іванівського НВК.

 Під час проведення Дня ЦЗ пройшли вікторини для учнів 1-2-х класів «Стій, вогонь!» 2-4 класів «Врятуйся сам та допоможи іншим», 5-6 класів «Захист у надзвичайних ситуаціях»,  7-8 класів – «Небезпечні речовини». Учні 9 класу переглянули документальний фільм «Рятівники» та провели його обговорення.

Класними керівниками було проведене практичне заняття по правилах користування вогнегасником.

Звіт про проведення «Дня цивільної оборони» у Іванівському НВК

Учнями були виготовлені тематичні стінні газети, кращою з яких була визнана стіннівка учнів 6 класу. У заходах  взяли участь 15 вихованців дошкільного закладу та три працівники, 50 учнів 1-9 класів, 12 педагогічних працівників та 7 чоловік обслуговуючого персоналу. Закінчився день цивільного захисту підсумковою лінійкою, на якій були відзначені найбільш організовані та найшвидші. Ними виявилися учні 4, 7, 9 класів.

Проведені навчання виявили достатній рівень відповідальності посадових осіб ЦЗ з організації занять; достатній рівень підготовки особливого складу формувань ЦЗ до дій в умовах надзвичайної ситуації; чіткі дії педпрацівників з організованої евакуації учнів.

Проведене тренування показало, що члени педагогічного і учнівського колективів обізнані з правилами дій в надзвичайних ситуаціях і можуть організовано евакуюватись у небезпечне місце.

Усі учасники тренування суворо дотримувалися правил техніки безпеки.