VІ Всеукраїнський конкурс «Моральний вчинок»

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 [0 Votes]

Всеукраїнський конкурс «Моральний вчинок»

У внутрішньому світі людини доброта – це сонце.
В. Гюго
 

Учні Іванівського навчально – виховного комплексу «дошкільного навчального закладу – школи I – II ступенів» імені Героя Радянського Союзу А.З.Одухи озброєні гарним настроєм і добрим серцем вирушають у, вже не першим, похід до дверей односельчанки Левунець Ганни Єфремівни.

Левунець Ганна Єфремівна, 1928 року народження, є учасником війни, багато років присвятила роботі на Славутському хімічному заводі. В похилому віці, не будучи ніколи одруженою, залишилась на забезпеченні держави і добрих людей.

Іванівський волонтерський рух – це доброчинна робота, яка здійснюється фізичними особами на засадах неприбуткової діяльності. Людину, яка добровільно надає безоплатну соціальну допомогу та послуги інвалідам, хворим особам та соціальним групам, що опинилися в складній життєвій ситуації, називаються волонтерами. Тож молоді волонтери школи вкотре прийшли на допомогу.

Серце волонтерського руху «Милосердя» - учні школи,  не обмежуються однією доброю справою. Постійна і добровільна праця на благо тих, хто потребує руки допомоги, хіба це не вчинок гідний поваги?

Ось такі наші промінчики доброти. Волонтери нашої школи закликають кожного робити добро, не ображати один одного, бо саме від цього світ, що оточує нас, стане теплішим і світлішим. Всі виховують і вирощують в своїй душі власне сонце, тож чим більше добрих справ вчинить кожен з нас, тим яскравішою і теплішою, буде його душа.  Хай кожен пам`ятає слова  «Твори добро, бо ти людина!»
 

CIMG1893.jpgCIMG1890.jpgCIMG1868 (2).jpgCIMG1879 (2).jpgCIMG1909.jpgCIMG1901.jpgCIMG1894.jpgCIMG1897.jpgCIMG1891.jpg

 

В живому джерелі вода студена
 

Учні Іванівського навчально – виховного комплексу «дошкільного навчального закладу – школи I – II ступенів» імені Героя Радянського Союзу А.З.Одухи учні  1–4 класів озброєні гарним настроєм і добрим серцем вирушають у, вже не перший, похід до джерела.
 

Джерельце
 

Джерельце під вербою
Виблискує водою.
Прийду до нього й до ладу
Порозчищаю, обкладу.
Все дно камінням обмощу,
В пісок ні краплі не пущу.
Задзвенить і заспіва
Вода джерельна, мов жива.

Т. Коломієць

Джерело — потік підземної води, іншої рідини, що витікає на поверхню землі; початок чого-небудь, звідки виходить щось.

Джерельна вода завжди чиста, холодна, її приємно пити. Така вода додає сили, здоров'я.
Джерела потрібно оберігати, розчищувати, адже там, де є джерела, водойми завжди поповнюються водою.

В Україні здавна шанували джерела. Чистота та бездоганні смакові якості джерельної води сприяли тому, що народ надавав їм символічного значення — воду вважали живою, тобто особливо цілющою. За народними повір'ями, жива вода давала силу, зцілювала рани і повертала до життя.
 

2.jpg4.jpg6.jpg5.jpg1.jpg3.jpg
 

  • Створено .
  • Переглядів: 1285

Останні новини: