Програми для створення завантажувальної флешки

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 [0 Votes]

boot order

 

Створити флешку для встановлення операційної системи чи  дистрибутив із обслуговуючими програмами - просто. Все, що потрібно це скористатися однією із запропонованих програм.

YUMI-Multiboot-USB-Creator

YUMI - Multiboot USB Creator - програма для створення завантажувальних флешок . Поширюється авторами безкоштовно з вихідними кодами ( OpenSource ). Програма має невеликий розмір і відрізняється хорошою швидкістю роботи. YUMI Multiboot USB Creator може використовуватися для створення завантажувальних флешок з ISO-образів при установці Windows з флешки або при створенні інших завантажувальних дисків. Крім цього програма вміє форматувати флешки при записі образів .

YUMI-Boot-Menu

Для створення завантажувальної флешки в програмі YUMI Multiboot USB Creator досить вибрати флешку зі списку в головному вікні програми, вибрати тип створюваного диска, вказати програмі шлях до образу диска, який потрібно записати на флешку і далі програма YUMI Multiboot USB Creator буде працювати без стороннього втручання.

Скачати YUMI Multiboot USB Creator

DirectGRUB

DirectGrub - GUI для створення завантажувальної флешки на основі GRUB з підвантаженням ISO.
Створює завантажувальний USB носій, який емулює завантаження ISO.
Пригодиться для установки Windows XP на нетбуки або на ПК, де, з якихось причин, немає CD/DVD приводу.

  1. Вибираємо ISO образ, завантаження з якого хочемо здійснювати з флешки
  2. У списку дисків Вашого ПК вказуємо флешку
  3. Погнали
  4. Все зроблено
  5. Вставляємо флешку в потрібний ПК і вказуємо в BIOS або BootMenu завантаження флешкою​​
  6. Завантажившись бачимо меню з декількох пунктів, найважливіший для нас - перший

Скачати DirectGrub

Universal-USB-Installer

Universal USB Installer - невелика безкоштовна утиліта для створення завантажувальної флешки на основі будь-якого дистрибутива Linux (за вибором користувача), а також Windows 7 і Windows 8. Програмою підтримуються практично всі версії Linux (Debian, Ubuntu, Mint, Fedora, Puppy Linux, OpenSUSE та ін.).

Скачати Universal USB Installer

SARDU

SARDU - програма, яка дозволяє зробити мультизагрузочну флешку з великим набором програм і операційних систем. Для створення завантажувальних флешок SARDU використовує grub4dos, що дозволяє переносити ISO-образи операційних систем і утиліт на флешку. Всі ISO-образи повинні бути переміщені в певну директорію і названі певними іменами. Після чого ж SARDU зуміє з легкістю зробити мультизагрузочный flash-накопичувач.

Скачати SARDU

xboot-1

 

XBoot - потужний інструмент для створення мультизагрузочного CD / USB - диска з декількох образів ISO. Процес створення завантажувального диска дуже простий - досить перетягнути необхідні ISO-образи у вікно програми і натиснути кнопку "Create ISO" або "Create USB".

xbootbeta41

 

Перелік сумісних утиліт становить близько півсотні додатків, а в разі якщо XBoot не підтримує необхідну програму або операційну систему, є можливість вибрати універсальний спосіб завантаження ( Grub4dos , ISO Emulation ). Всі образи в списку розбиті по категоріях: утиліти ( Windows 7 PE, Acronis, GParted, Memtest86 +, Seatools та ін), Linux ( Knoppix, Slax, Ubuntu тощо) і антивіруси ( AVG, Avira, DrWeb, Kaspersky та ін ) .

 

Також в XBoot присутня можливість відкривати в браузері сторінку скачування програми з сайту розробника. Після додавання всіх необхідних ISO-файлів, програма відображає загальний розмір образу, який дозволяє оцінити поміститься він на DVD, CD або флешку. Готовий образ ISO можна зберегти на ПК , який потім без проблем запускається в інтегрованому в XBoot емуляторі QEMU. Для роботи програми необхідна наявність встановленого пакета NET Framework 4 .

Скачати XBoot

butler 1 9

 

Бутлер - програма для створення завантажувальних носіїв на основі Grub4DOS. За допомогою неї ви можете записати на флешку як дистрибутив операційної системи, так і яку-небудь обслуговуючу завантажувальну програму.

 

Утиліта Бутлер вміє емулювати диски з iso-образів на носії. Образ при цьому має бути завантажувальним. У ньому може знаходитися ERDC Commander, Partition Magic, Kaspersky Resque Disk, Paragon, Acronis та інші програми для відновлення або обслуговування системи. Утиліта може створювати не тільки завантажувальні флешки, але і завантажувальні жорсткі диски.

 

Підтримуються дистрибутиви ОС Windows 2000, XP, Server 2003, Vista, 7. Ці системи можна буде встановити прямо із завантажувального носія без будь-яких проблем, якщо материнська плата в комп'ютері підтримує завантаження з USB. Програма вміє створювати і мультизавантажувальні флешки, на яких будуть і дистрибутиви, і обслуговуючі програми .

 

Досить завантажити безкоштовно Бутлер, щоб легко і просто зробити завантажувальний носій. Для цього не потрібно буде проробляти безліч складних кроків, утиліта дуже дружелюбна до користувача. Потрібно буде лише вказати типи образів, шляхи до них, тип носія і шлях до нього, далі програма зробить все сама.

Скачати Бутлер

 

 

  • Створено .
  • Переглядів: 2543

Останні новини: