KODU — візуальне програмування для дітей

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 [0 Votes]

KODU — візуальне програмування для дітей

KODU — програмне середовище для створення казуальних ігор без програмування, що орієнтоване на дитячу та підліткову аудиторію. Програмне забезпечення має зрозумілий інтерфейс, тому діти і будь-хто зможе з легкістю застосовувати дане програмне забезпечення для створення своїх іграшок. KODU являється інтерактивною грою у якій можна створювати свої світи із запропонованої безлічі блоків. Також KODU підійде для знайомства із основами об’єктно-зорієнтованого програмування та алгоритмізації.

Створюючи візуальні сцени та ігрові світи можна додавати 3D-моделі, а потім налаштовувати їх поведінку і взаємодію, керувати ними із клавіатури чи геймпада. Інструментарій програми містить інструменти для додавання моделей, створення як оточуючого ландшафту так і активних зон, вікно для побудови алгоритмів, а також велику кількість прикладів та навчальних матеріалів.

Робота із програмою ділиться на дві частини: редагування та програвання сцени. В режимі редагування можна змінювати ігровий світ, додавати елементи, програмувати поведінку об’єктів. Другий режим призначений для гри у створеному вами світі.

Налаштування поведінки об’єктів відбувається у вікні програмування. В ньому знаходяться відомі програмістам конструкції if...then, else та інші. Можливі налаштування різних параметрів. Сам код програми виглядає як візуальні блоки, які можна переміщувати, зв’язувати між собою та міняти послідовність. На відміну від серйозних середовищ програмування у KODU все спрощено але у ньому все-таки присутні особливості об’єктно-зорієнтованого програмування.

Розібратися із програмою не так вже й складно. А якщо потрібно, то в цьому допоможуть навчальні відеоуроки. Після опанування можливостей програми можна створювати ігри на зразок тривимірного Пакмана.

Сайт програми

  • Створено .
  • Переглядів: 1994

Останні новини: